Trouwen

Een unieke bruiloft in het schilderachtige Giethoorn…

Trouwen kunt u natuurlijk overal, maar Giethoorn is zo’n unieke schilderachtige locatie, dat uw trouwfeest echt een extra dimensie krijgt. Voor u als bruidspaar is een trouwerij een onvergetelijke dag, maar ook uw gasten zullen deze dag als speciaal en prachtig beleven.

Hollands Venetië is er om uw trouwfeest van begin tot eind helemaal tot in de puntjes te verzorgen. Wij hebben ruime ervaring in het verzorgen van bruiloftrecepties en zorgen ervoor dat uw trouwdag een geslaagde dag wordt. Wij beschikken over meerdere zalen die elk hun eigen sfeer uitstralen.

Giethoorn als trouwlocatie is heel bijzonder. Helemaal, omdat het volgens ouderwets Gieterse traditie gebeurt in Gieterse punters, die op ouderwetse wijze gepunterd of getruild worden.

Volgens oude traditie is de indeling van de bruidsstoet als volgt:

  • 1e punter – bruidspunter – bruidspaar met eventueel bruidsmeisjes/jongens
  • 2e punter – volgpunter – ouders en schoonouders
  • 3e boot – rondvaartboot – overige gasten

Het traditionele Gieters gebruik is dat de punter met het bruidspaar gepunterd wordt door de oudste vrijgezel. Kan deze niet punteren, vraag dan naar ons kennismaakarrangement speciaal voor ‘punterleken’. Uiteraard kan de boot ook door ons gepunterd worden!

Een sfeerimpressie voor uw trouwerij

Zalen

Wij beschikken over meerdere zalen, variërend in grootte en sfeer. Elke zaal is gekoppeld aan een eigen buitenterras geschikt voor kleine en grote groepen.

bekijk onze zalen

Terrassen

Hollands Venetië beschikt over heel veel prachtige overdekte terrassen met uitzicht op de Beulaker en het mooie natuurgebied de Weerribben-Wieden.

bekijk onze terrassen

Restaurant

In 80 jaar zijn wij uitgegroeid tot een restaurant met een Franse uitstraling en met passie voor kwaliteitsproducten en mooie, pure ingrediënten.

Bekijk de foto’s

AANBEVOLEN ARRANGEMENTEN